Pashatort

põhi:
♦ 2 muna
♦ ½ dl suhkrut
♦ ½ dl jahu
♦ ¼ tl küpsetuspulbrit

täidis:
♦ 4 želatiinilehte
2 dl rõõska koort 35%
400 g sidrunimaitselist kohupiimamastat
1 dl rosinaid
½ dl purustatud mandleid või mandlilaaste
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl konservipurgi vedelikku

kate:
♦ 3 želatiinilehte
♦ umbes 400 g konserveeritud aprikoose või
♦ konserveeritud persikuid + 1 spl sidrunimahla
♦ 1 dl konservipurgi vedelikku
♦ 2 spl konservipurgi vedelikku


Vooderda lahtikäiva vormi (Ø24 cm) põhi ja servad küpsetuspaberiga. Põhi lõika välja nii, et jäta väike nurk selleks, et hiljem kook vedada alusele.
Vhausta munad ja suhkur. Sega jahu ja küpsetuspulber. Sõelu muna-suhkruvahusse. Sega vaid niipalju, et ained on kenasti segunenud. Kalla vormi, tasanda pind ja küpsea 200°C ahjus, alt teisel tasemel umbes 6 minutit. Põhi võib jahtuda vormi. Noaga võid vedada koogipõhja vormi külgedelt lahti.Täidise jaoks pane želatiinilehed ligunema külma vette. Bahusta koor. Sega juurde sidrunikohupiim, rosinad, purustatud mandlid ja vaniljesuhkur.
Kuumuta 2 spl persikuleent väikses kopsikus ja lisa veest pigistatud želatiinilehed sulama. Nirista segu kohupiimatäidisesse, kiiresti segades. Kalla täidis vormi, koogipõhjale , tasanda ja pane külma tarduma.
Katte jaoks pane želatiinilehed ligunema külma vette umbes 10 minutiks. Püreesta aprikoosid või persikud ja 1 dl leent. (Kui kasutad persikud, lisa ka 1 spl sidrunimahla) Kuumuta 2 spl leent ja sultat sinna želatiinilehed. Nirista segu aprikoosi- või persikupüreesse. Kalla segu kohupiimatäitele ja tasanda. Kata vorm fooliumiga või toidukilega ja jäta jahedasse tarduma vähemalt 4 tunniks või ööks. Vea noaga koogi servad vormist lahti. Ja siis ava rõngas ja vea küpsetuspaberi nurgast kook serveerimisalusele. Kaunista, kui soovid, oma äranägemise järgi.


Prindi restept

0 Response to "Pashatort"