- 500 g valget kala
- 100 g piima
- 100 g saia
- 50 g oliivõli
- 2 muna
- sool
- valge pipar
- 200 g porgandit
- 2 suurt mugulsibulat
- 2-3 küüsaluguküünt
- soola
- õli köögiviljade kuumutamiseks
Kalahakkmassi valmistamiseks leota sai piimas pehmeks. Aja kalad läbi
hakkmasina koos pehmeks leotatud saiaga. Sega kalamassile hulka munad, õli ja maitseained. Sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Pese ja koori porgandid. Riivi porgandid jämeda riiviga. Haki sibulad ja küüslaugud peeneks. Kuujmuta pannil, õlis köögivilju 4-5 minutit. Lisa sool. Lisa köögiviljad kalataignasse ja sega ühtlaseks. Vormi massist märgade kätega 2 pätsi. Puista pinnale riivsai ja piserda üle õliga. Küpseta eelsoojendatud ahjus temperatuuril 220° C juures 20-30 minutit. Valmis küpsenud pikkpoiss raputa üle rohke värskelt hakitud tilliga.
0 Response to "Pikkpoiss kalast"
Postita kommentaar