Kõige maitsvam supp valmib värsketest seentest, kuid suppi võib valmistada ka kuivatatud seentest. Sel juhul on seente leotusvesi heaks supileemeks. Soovi korral võid supile enne valmimist lisada ka purustatud tomateid.
♦ 1-2 sl võid
♦ tükk sellerit
♦ 2 porgandit
♦ 2 sibulat
♦ 2-4 küüslauguküünt
♦ 2-3 keskmist kartulit
♦ 1,5 l vett
♦ 2 lihapuljongikuubikut
♦ 1 loorberileht
♦ 10 tera musta pipart
♦ (soola)
♦ 1 hapukurk
♦ hapukoort
♦ (purk purustatud tomateid)
Sulata pooled võist pannil. Pruunista selles tükeldatud puravikud paar minutit. Sulata potis ülejäänud või ja pruunista selles viilutatud aedviljad. Lisa hulka vesi, puljongikuubikud, loorberileht ja pipraterad. Keeda aedviljad poolpehmeks. Pane supi sisse puravikud ja maitseained. Lisa soola vastavalt maitsele. Puista valmis supile peale kuubikuteks lõigatud soolakurk. Serveeri suppi koos hapukoore ja rukkileivaga.
0 Response to "Puravikusupp"
Postita kommentaar