♦ 4 spl suhkrut
♦ 50 ga võid/margariini
♦ 250 g piima (2,5dl)
♦ 3 munakollast
♦ 5 kl jahu (8 dl = 400-450g)
♦ veidi soola
Vahele:
♦ 100 g magedat võid
♦ 1 kl suhrut
♦ rosinaid, kaneeli
Glasuur:
♦ 2 spl vett
♦ 2 spl võid
♦ ½ kl suhrut
♦ 1 spl kakaopulbrit
♦ väike tahvel šokolaadi
♦ 50 ga võid/margariini
♦ 250 g piima (2,5dl)
♦ 3 munakollast
♦ 5 kl jahu (8 dl = 400-450g)
♦ veidi soola
Vahele:
♦ 100 g magedat võid
♦ 1 kl suhrut
♦ rosinaid, kaneeli
Glasuur:
♦ 2 spl vett
♦ 2 spl võid
♦ ½ kl suhrut
♦ 1 spl kakaopulbrit
♦ väike tahvel šokolaadi
Pärm ja suhkur hõõruda vedelaks. Lisada munakollased ja sulatatud või. Siis leige piim, milles on lahustatud sool. Lisada jahu, segada puulusikaga. Lõpuks sõtkuda käega kuniks taigen lööb lahti kausist ja kätest. Jätta seisma toasooja 10 minutiks. Siis tõsta pooleks tunniks külmkappi.Kummuta taigen lauale, rulli laiali umbes 60 x 45 cm. Sega toasoe või suhkruga hästi segi ja määri taignaplaadile. Puista peale rosinaid ja ohtrasti kaneeli. Rulli taigen vorstiks. Lõika terava noaga pikkupidi pooleks. Palmi nii, et lõikekoht jääb kogu aeg peale.
Küpseta 200°C umbes 30 minutit. Kui kringel küpseb pealt liiga pruuniks, kata küpsetuspaberiga. Sisetemperatuur peab olema 94°C, siis ei jää kringel seest tooreks.
GLASUURI jaoks mõõda potti vesi, või, suhkur ja kakaopulber. Sega ja kuumuta keemiseni. Lase tasasel kuumusel podiseda minuti jagu. Tõsta pott pliidilt ja tükelda sisse šokolaad ning sega niikaua kuni šokolaad on sulanud. Kata kringel glasuuriga.
Lisatud 19.1.2015
Lumehelbekese kujuline
Lisatud 19.1.2015
Lumehelbekese kujuline
0 Response to "♥ Kringel"
Postita kommentaar