põhi:
♦ 2 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 3 1/2 dl nisujahu
♦ 1 kotike (100 g) mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl soodat
♦ 2 dl apelsinimahla
apelsinisiirup:
♦ 1 dl apelsinimahla
♦ 1/2 dl suhkrut
glasuur:
♦ 3 1/2 dl tuhksuhkrut
♦ 3 spl apelsinimahla
♦ 1 spl riivitud apelsinikoort
kaunistuseks:
♦ marmelaaditükke
1. Vahusta toasoe või ja munad kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Sega omavahel kuivad ained ja lisa vaheldumisi apelsinimahlaga tainasse. Sega tainast just niipalju et kõik ained on ühtlaselt segunenud.
2. Kalla tainas võitatud ja riivaiaga ülepuistatud Ø 24cm vormi. Küpseta 175°C ahju alumisel tasemel 40-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
3. Kui kook on veidi jahtunud, kummuta see vormist. Pese ja kuivata vorm. Pane kook tagasi vormi.
4. Apelsinisiirupi jaoks mõõda mahl ja suhkur väikesesse potti. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Immuta kook siirupiga. Pane jahedasse seisma kuni järgmise päevani.
5. Siirda kook vaagnale. Sega omavahel tuhksuhkur, apelsinimahl ja riivitud koor. Määri glasuur koogile ja kaunista tükeldatud marmelaadiga.
allikas Pirkka
0 Response to "Apelsini-mandlikook"
Postita kommentaar