põhi:
♦ 2 dl kaerahelbeid
♦ 1 dl nisujahu
♦ ¼ tl soola
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 100 g margariini või võid
♦ ¾ dl piima
täidis:
♦ 2 muna
♦ ½ dl nisuaju
♦ u. 1 dl ananassimahla
♦ 1 dl piima
♦ 150 g (3 dl) riivjuustu
♦ 200 g sinki
♦ u. 100 g sinihallitusjuustu
♦ u. ½ tl jahvatatud musta pipart
♦ u. ½ dl hakitud peterselli või basiilikut
♦ 4 -5 ananassirõngast või pirnipoolikuid või 200g viinamarju
Sega omavahel kuivad ained. Sega juurde pehme rasv. Lisa piim ja sega vaid niipalju, et ained segunevad korralikult. Vajuta taigen jahuste kätega võitatud koogivormi (Ø 24-26 cm) põhjale ja servadele. Pane külmkappi 15-20 minutiks. Küpseta põhja 225° C ahju alumises osas umbes 10 minutit. Murenda sinihallitusjuust või kasuta valmis murendatud juustu. Lõika ananass või pirn väikesteks tükkideks. Kui kasutad viinamarju siis poolita ja eemalda neist seemned. Klopi munad lahti ja sega kõigi täidise ainetga. Kalla segu poolküpsele põhjale ja jätka küpsetamist veel umbes 20 minutit.
- Kui sinihallitusjuust ei meeldi siis võib kasutada ainult riivjuustu umbes 2dl rohkem
- Kui kasutad ananassi asemel viinamarju siis korva ananassimahl piimaga.
- Kui soovid küpsetada suuremat kooki siis võta kõiki aineid 2x rohkem ja küpesta kook sevadega ahjupannil
Samale põhjale SUITSUKALATÄIDIS:
- 200 g riivjuustu
- 2 sibulat
- 2-3 küüslauguküünt
- 3 muna
- 2 dl piima
- 1 dl crème fraîche
- ½ tl soola
- ½ tl pipart
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 1 tl tüümiani
- 200 g suitsulõhet (või muud kala). Lõhe on parim!
Valmista põhi ja eelküpseta nagu singi-juustupiruka puhul.
Kata põhi riivjuustuga. Peenesta sibul ja levita see juustule. Löö munad kaussi, lisa piim, crème fraîche, sool, pipar,ürdid ja lõpuks pressitud küüslauguküüned. Sega ained omavahel ühtlaseks. Hea on kasutada segistit, milles on hõlbus kõik ained segi loksutada.
Kalla pool segust vormi. Tükelda kala ja lao vormi. Kalla peale ülejäänud segu. Küpseta 220°C 30-40 minutit.
prindi retsept
0 Response to "♥ Lahtine singi-juustupirukas"
Postita kommentaar