Tuuletaskud

Täitmata tuuletaskuid võib ka säilitada sügavkülmas. Sellest kogusest saab umbes 40 tk. Küpsemisaeg sõltub suurusest. Jälgi et tuleksid ilused helepruunid. Tuuletaskute küpsetamisest nippe ja soovitusi võid lugeda  siit


♦ 100 g võid
♦ 3 dl vett
♦ 2 dl nisujahu
♦ sõrmeotsatäis soola
♦ ½ tl küpsetuspulbrit
♦ 3 kanamuna
♦ (1,5 dl tugevamaitselist riivjuustu)

Pane või ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Sega  niikaua kuni või on sulanud. Tõsta pott pliidilt. Sega sool jahusse ja lisa jahu võisegusse. Sega puulusikaga niikaua kuni vedelik on imendunud jahusse. Lase taignal jahtuda umbes 10 minutit. Siis  mikserda taignasse ükshaaval munad. Viimase munaga koos lisa ka küpsetuspulber (lõpuks lisa riivjuust) Tõsta taigen pritsikotti ja pritsi läbi tülla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või tõsta teelusikaga väikeseid kuhjakesi. 
Küpseta 180°C, ahju keskmisel tasemel 20-25 minutit. Et olekid kuldpruunid.
!!! Ära ava ahju ust küpsetamise ajal. Jahtunult lõika tuuletaskutel terava noaga pealt  kaas lahti. Võid jätta ka ühest servast kaane kinni.
Täida jahtunult.

TÄIDISEKS tegin osa juustusalatit (riivjuust, küüslauk, majonees) ja
osa tuunikalamääret ( tuunikala, hapukoort, värsket kurki, sidrunipipart)

Lisatud 19.1.2015
Siin on pritistud umbes 10 cm pikad ja 1-2 cm laiad ussikesed. Täidiseks on vahukoor-kohupiim ja vaarikad. Peal tume šokolaad. Täita võid tuuletaskuid ka altpoolt. Tee põhja kaks auku kust pritsid sisse täidist. 



allikas Kinuskikissa
prindi retsept

0 Response to "Tuuletaskud"