Pashatiramisu

põhi:
♦ 4 muna
♦ 1½ dl suhkrut
♦ 1 dl nisujahu
♦ 1 dl kartulitärklist
♦ 1 tl küpsetuspulbrit


niisutamiseks:
♦ 1 dl kanget kohvi
♦ 1 dl apelsinimahla


täidis:
♦ 2 muna
♦ ¾ dl suhkrut
♦ 2 dl 35% rõõska koort
♦ 250 g kohupiima(pastat)
♦ 2 tl riivitud apelsinikoort
♦ 100 g rosin šokolaadis
♦ ½ dl mandlilaaste või peeneks purustatud mandleid


kaunistamiseks:
♦ 425 g konserveeritud aprikoose või persikuid
♦ 100 g rosin šokolaadis
♦ 1 apelsin


Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivad ained. Sega ainult niipalju, et kõik ained segunevad ühtlaseks taignaks.
Määri taigen küpsetuspaberiga kaetud, servadega ahjuplaadile. Küpseta 225°C ahjus 7-8 minutit. Ahjust võttes kummuta põhi teisele, suhkruga kaetud paberile.
VALMISTA TÄIDIS: Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks vahuks. Vahusta teises nõus rõõsk koor. Sega muna-suhkruvaht kohupiima hulka. Maitsesta riivitud apelsinikoorega, purustatud šokolaadirosinatega ja mandlilaastudega. Lõpuks sega juurde vahustatud koor.
Eemalda koogi põhjalt paber ja lõika põhi pooleks. Sega niisutamiseks kokku apelsinimahl ja kohvi. Tõsta üks pool koogipõhjast alusele ja niisuta poole vedelikuga. Määri peale pool täidisest. Tõsta peale teine pool põhjast, niisuta ülejäänud vedelikuga ja kata ülejäänud täidisega. Jäta paariks tunniks jahedasse tõmbuma. Kaunista viilutatud aprikooside- ning apelsiniga ja šokolaadirosinatega.

allikas K-ruoka
prindi retsept

0 Response to "Pashatiramisu"