Küpsetasin magustoidu ø27cm klaasvormis aga arvan et kõige parem oleks kõrgete äärtega ahjuplaat. Klaasvormi puhul oli tegu, et põhi lahti saada. Oleksin pidanud võitama vormi aga mina ei teinud seda, kallasin massi otse vormi. Servad tulid kergelt lahti aga põhja alla pidin mingi labida ajama ja sellega lahti aitama. Igatahes olgu see siis ahjuplaat või ümmargune vorm, tuleks need hoolega võitada või vooderdada küpsetuspaberiga.
♦ ½ kl suhkrut♦ 3 muna
♦ 200 g võid
♦ ½ kl mannat
♦ 2 dl piima
♦ 200 g hapukoort
♦ (100-150 g rosinaid)
♦ vaniljet või vaniljesuhkrut
Eralda munakollased munavalgetest. Lisa kollased kohupiimale, lisa ka sulatatud või vanilje ja hapukoor. Sega ained ühtlaseks massiks, lisa soovi korral ka pestud rosinad. Nüüd sega juurde manna ja lõpuks suhkruga tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Kalla vormi ja küpseta u 180°C juures 45-55 minutit. Lase jahtuda ja siis lõika tükkideks.
prindi retsept
0 Response to "Kohupiimavorm"
Postita kommentaar