♥ Pohlakook


Minu Kogemus:
Küpsetan koogi tavalises ø 26 cm vormis. Ahjust võttes lasen veidi jahtuda.Lükkan koogi vormi servadest millegiga lahti. Siis hüpitan vormi käte vahel natuke nii et põhi lahti tuleks. Lasen lõplikult jahtuda. Kummutan suuremale taldrikule ja sealt tagasi koogi alusele.

põhi:    
  • 100 g võid või margariini
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 dl nisujahu
  • ½ dl kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ dl piima
peale:
  • 3-4 dl pohli
 
pohlade peale:
  • ½ dl sulavõid
  • ¾ dl suhkrut
  • 1,5 dl kookoshelbeid
  • 1 sl nisujahu
  • 1 tl vanilliin suhkrut

1. Vahusta või ja suhkur. Lisa vahustades ka muna.
2. Lisa juurde omavahel segatud kuivad ained ja piim.
3. Kalla taigen lahtikäidavasse Ø 24-25cm küpsetusvormi.
4. Kata taigen pohladega.
5. Sega sulavõisse suhkur, kookoshelbed, jahu ja vanilliinsuhkur.
6. Pudista puru sõrmede abil pohladele.
7. Küpseta kooki 170°C 
ahju alumisel tasandil 40-45 minutit.


 Prindi retsept 

2 Response to "♥ Pohlakook"

  1. misskessu says:
    12 märts, 2013

    Ülihea kook tuli, mina panin pohlasid ja mustikaid pooleks. Samuti kasutasin pehmet pruuni roosuhkrut kattes, ja viimasepeal!

  2. LG says:
    13 märts, 2013

    Aitäh kommentaari eest! Kook on tõesti väga maitsev, sellepärast on ka nime ees ♥. Aga tänan vingi eest, et marju pooleks ja roosuhkur. Nii proovin ka järgmine kord.