Seenesai

Seda saia olen küpsetanud nii šampinjonidega, soolaseentega kui ka külmutatud puravikkudega. Minu jaoks kõige maitsvam sai tuli puravikkudega.

♦ 2,5 dl nisujahu
♦ 2 dl täisteranisujahu
♦ 4 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soola
♦ 2 sl hakitud peterselli
♦ 0,5 dl õli
♦ 2,5 dl suvisibulat
♦ 2 pressitud küüslauguküüs
♦ 2 spl hakitud peterselli
♦ 100 g šampinjone
♦ 1 muna
♦ 1,25 dl keefiri

peale:

♦ 2tl piima
♦ 2 sl riivitud parmesaani
♦ 2 sl seemneid

Sega omavahel täisterajahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa petersell ja sega ühtlaseks. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibul ja pressitud küüslauguküüned ning kuumuta 1 minut. Lisa viilutatud seened ja kuumuta paar minutit. Jahuta. Sega seene-sibulasegu kõigepealt lahtiklopitud munaga ja siis keefiriga. Lisa jahud ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi märgade kätega 20 cm läbimõõduga ketas. Lõika kaheksaks osaks. 
Määri pealt piimaga ja puista üle juustuga ja seemnetega.
Küpseta 175°C ahjus , keskosas 25-30 minutit.

prindi retsept



0 Response to "Seenesai"