Kaneelimuffinid

taigen(umbes 558g):
♦ 150 g suhkrut
♦ 1 muna
♦ 180 g jahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit.
♦ 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
♦ 60 ml õli (tugev 0,5dl )
♦ 180 ml piima
♦ 1 tl vanillisuhkrut

kaneelitäidis:
♦ 90 g pruuni suhkrut
♦ 2 tl jahvatatud kaneeli
♦ 3 spl sulavõid
♦ 1 spl vett

glasuur:
♦ 160 g tuhksuhkrut
♦ 0,5 tl vanilliekstrakti
♦ 2 spl piima

Vahusta muna suhkruga. Lisa ülejäänud ained ja sega taigent niikaua kuni kõik ained ühtlustuvad. Jaga taigen pooleks. Pane muffinivormi pesadesse paberist muffinivormid. Jaga üks osa taigent vormidesse. Kuumuta väikeses potis kõik täidise ained. Sega ühtlaseks. Täidis tuleb tihe. Võta väiksema kahvli otsaga umbes 0,5 tl täidist, tõsta muffini keskele ja vea kahvliga siiruviiruliseks. 
Ülejäänud täidis jääb muffinite peale. Nüüd jaga teine pool taigent vormidesse. Kaneelitäidis võib olla nüüd paksuks muutunud. Soojenda seda mõni  sekund mikroahjus. Kalla kusagile mõõdukannu, millel on nokk ja nirista spiraalid muffinite peale. 
Võid soojendada segu tihedamini kui vaja. Küpseta muffineid 180 kraadises ahjus, keskmisel tasemel umbes 20 minutit. Jahuta muffinid.  
Valmista glasuur lisades tuhksuhkrule vanilliekstrakst ja vähehaaval piima. Kui glasuur jääb ikkagi paksuvõitu siis lisa natuke haaval veel piima. Sega ühtlaseks ja nirista jahtunud muffinitele.

allikas kirbiecravings
prindi retsept

0 Response to "Kaneelimuffinid"