Moorapead

põhjad:
♦ 3 suurt muna
♦ 100g nisujahu
♦ 1 dl suhkrut
♦  soola

võikreem:
♦ 3 sl tuhksuhkrut
♦ 100 g võid
♦ 2-3 sl kondenspiima
♦ vanilliekstakti
♦ konjakit

niisutamiseks:
3 sl magusat mahla

glasuur:
♦ 150g tuhksuhkrut
♦ 1 tl kakaod
♦ 2 sl vett
♦ 50g (tumdat)šokolaadi

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased 3/4 osa suhkruga heledaks vahuks. Vahusta ka munavalged lisades algul õige tsipakene soola. Vahustamise ajal lisa järk-järgult ülejäänud 1/4 suhkrukogusest. Munavalgevaht peab olema hästi tugev. Vahustatud munakollastele lisa 1/4 munavalgevahtu. Sega. Sõelu juurde jahu ning ülejäänud 3/4 munavalgevahtu. Sega ettevaatlikult niipalju et taigen oleks ühtlane. Biskviiditainast pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6-7 cm läbimõõduga ümmargused kuhjakesed (20 tk ) Võib ka lusikaga tõsta. Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadis helekollaseks (8-10 minutit). Lase jahedamas kohas täielikult maha jahtuda. Võikreemi jaoks sega vispliga või mikseriga kõik ained omavahel ühtlaseks. Lao biskviitpõhjad lauale nii, et sile pool on ülal. Niisuta mahlaga ja tõsta 10 põhja peale noaga kuhjake võikreemi. Aja natuke laiali. Tõsta peale teine põhi ja suru kergelt kokku. Pane koogikesed galsuuri valmistamise ajaks külmkappi, et vahel olev võikreem kõveneks ja kaht koogipoolt hästi ühendaks.
Mõõda potti glasuuri ained v.a. šokolaad. Lase keema tõusta. Keera kuumus kõike madalama peale ja lase podiseda 1-2 minuti. Keera kuumus maha ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega glasuuri niikaua kuni šokolaad on täielikult sulanud. Alumisest osast kinni hoides kasta kook valmis šokolaadipumatisse. Et koogid oleksid ilusad, tuleb neid pumatisse kasta täpselt pealmise biskviitpõhja jagu, mitte rohkem ega vähem. Kooki pumatinõu kohal allapoole hoides voolab ülejäänud pumat nõusse tagasi. Glasuurimine lõpetatakse järsu ringikujulise liigutusega. Kui glasuuri järele jäi , võid sellest jahtunud glasuurile väikese tutikese peale pritsida. 
!!! Kuna glasuur õige kiiresti paksenes siis mina hoidsin glasuuri potti pliidil, kõige madalamal kuumusel. Nii püsis glasuur vedel. 
allikas Kokaraamat
prindi retsept

0 Response to "Moorapead"