Õuna-toorjuustukook

Juustukoogid on parimad järgmisel päeval seega valmista kook eelmisel päeval.

♦ vorm Ø 24cm
♦ 275 g piparkoogitainast
♦ 3 muna
♦ 2 dl suhkrut
♦ 400 g maitsestamata toorjuustu
♦ 100 g martsipani
♦ 500 g õunu

Koori ja puhasta õunad. Lõika väikesteks kuubikuteks.  Riivi martsipan jämeda riiviga. Rulli tainas natukene suuremaks kettaks kui vormi põhi. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja tõsta taigen vormi. Suru põhjale ja natuke ka servadele. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa torjuust ja sega ühtlaseks. Nüüd sega juurde õunakuubikud ja martsipan. Kalla täidis põhjale. Küpseta ahju alumisel tasemel 175 kraadis 45 minutit. Keera kuumus maha, ava ahju uks umbes minutiks ja pane uuesti kinni. Kook jäta ahju. Umbes 1-1,5 tunni prast tõsta kook ahjust ja jahuta täielikult maha. Tõsta mõneks tunniks külmkappi. 

0 Response to "Õuna-toorjuustukook"