Rabarberi-martsipanitaskud

Kasutasin  lehttaignaplaate, mis oli vaja ainult pooleks lõigata. Ja siis rullisin natike suuremaks. Ja taskuid sain 10 tk. Täidist tõstsin igale ruudule 2 spl. 20 minutit küpsetamist jäi minu ahjus väheks, lisasin veel 5 minutit. Siis küpsesid sobivasti pruuniks.

♦ 500 g lehttainast

Täidis:

♦ 250 g rabarberit
♦ 150 g martsipani
♦ 2 tl (tuhk)suhkrut
♦ 2 tl jahvatatud kaneeli

Peale:

♦ määrimiseks 1 muna
♦ ~1 dl hakitud pähkleid, mandleid või mandlilaaste

Rulli taigen laiali ja lõika ruudukujulisteks tükkideks (12x12cm) Lõika martsipan ja rabarber kuubikuteks. Sega omavahel. Tõsta  umbes 2 spl täidist taignale, puista peale tuhksuhkru-kaneeli segu. Tõsta taigna nurgad keskele kokku ja vajuta tihedalt kinni.












Määri munaga ja puista peale pähklid/mandlid. Küpseta 200°C  ahjus  20-25 minutit.  

allikas Toidutare
prindi retsept





0 Response to "Rabarberi-martsipanitaskud"