Kasutasin lehttaignaplaate, mis oli vaja ainult pooleks lõigata. Ja siis rullisin natike suuremaks. Ja taskuid sain 10 tk. Täidist tõstsin igale ruudule 2 spl. 20 minutit küpsetamist jäi minu ahjus väheks, lisasin veel 5 minutit. Siis küpsesid sobivasti pruuniks.
♦ 500 g lehttainast
Täidis:
♦ 250 g rabarberit
♦ 150 g martsipani
♦ 2 tl (tuhk)suhkrut
♦ 2 tl jahvatatud kaneeli
Peale:
♦ määrimiseks 1 muna
♦ ~1 dl hakitud pähkleid, mandleid või mandlilaaste
Rulli taigen laiali ja lõika ruudukujulisteks tükkideks (12x12cm) Lõika martsipan ja rabarber kuubikuteks. Sega omavahel. Tõsta umbes 2 spl täidist taignale, puista peale tuhksuhkru-kaneeli segu. Tõsta taigna nurgad keskele kokku ja vajuta tihedalt kinni.
Määri munaga ja puista peale pähklid/mandlid. Küpseta 200°C ahjus 20-25 minutit.
allikas Toidutare
prindi retsept
0 Response to "Rabarberi-martsipanitaskud"
Postita kommentaar