♥ Porgandi-toorjuustupirukas

põhi:
♦ 2,5 dl nisujahu
♦ 1 dl riivjuustu (50g)
♦ 100 g võid
♦ 2 sl külma vett
♦ ½ tl soola
 
täidis:
♦ 2 sibulat
♦ 4 porgandit
♦ 2 sl õli
♦ 2 küüslauguküünt
♦ ½ tl soola
♦ 1 tl riivitud muskaatpähklit
♦ 1 tl sidrunimahla
♦ 1 dl riivjuustu


muna-piimasegu peale kallamiseks:
♦ 3 muna
♦ 2 dl piima
♦ musta pipart
♦ 1 tl tüümiani

♦ 150 g oma maitse järgi toorjuustu

Sega kokku jahu, sool, juust ja külm või. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda ø 24–26 cm vorm tainaga ja pane 10 minutiks külma. Haki sibul. Riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit õlis madalal kuumusel 10 minutit. Lisa hakitud või pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Lisa juurde sidrunimahl. Klopi munad piimaga lahti. Sega juurde pipar ja tüümian. 
Küpseta põhja 200°C ahjus, alumises osas 10 minutit. Tõsta porganditäidis eelküpsetatud põhjale. Puista üle riivjuustuga ja vala peale munasegu. Tõsta lusikaga peale toorjuustukuhjakesed. Küpseta  ~ 25 minutit.

Prindi retsept 

0 Response to "♥ Porgandi-toorjuustupirukas"