Nimi peaks vist olema suhkru-kaneelisai. Eks ta üks suhkrupomm ole. Aga ega siis iga päev ka söö ja on sedavõrd maitsev, et läks ka lemmikutesse :)
♦ 2,5 tl kuivpärmi (7 g)
♦ 60 ml kuuma vett (42°C)
♦ 200 ml piima
♦ 50 g suhkrut
♦ 1,5 tl vanilliekstrakti
♦ 1 muna
♦ (1 tl soola juhul kui kasutad magedat võid)
♦ 60 g sulavõid
♦ 480 g jahu
♦ 2-3 sl sulavõid saiakeste määrimiseks ennem küpsetamist
vahele:
♦ 80 g toasooja võid
♦ 100 g fariinsuhkrut
♦ 50 g suhkrut
♦ 2 sl jahvatatud kaneeli
glasuur:
♦ 60 g toasooja toorjuustu
♦ 1 sl toasooja võid
♦ 200 g tuhksuhkrut
♦ 1 tl vanillekstrakti
♦ 3-4 sl sooja piima
Mõõda kuum vesi kaussi. Lisa 1 tl sukrut ja puista peale kuivpärm. Lase käärida umbes 5 minutit.
Mõõda segamiskaussi piim, sulavõi, muna, vanilliekstrakt, sool ja suhkur. Sega ained läbi. Lisa pärmisegu ja lase masinal segada kõik ained ühtlaseks. Lisää 240 g jahu sega ühtlaseks ja siis lisa ülejäänud jahu. Lisa natuke kiirust ja sega ühtlaseks taignaks. Umbes 5 minutit.
Tõsta taigen kausist. Sõtku käsitsi palliks ja pane õlitatud kaussi. Määri taigen veel pealt õliga. Kata kauss toidukilega ja jäta kerkima max 2 tunniks.
Sega kausis kokku fariinsuhkur, suhkur ja kaneel. Kummuta kerkinud taigen jahusele lauale ja patsuta jahuse käega umbes 30 x 40 cm suuruseks ristkülikuks. Määri peale toasoe või ja puista peale suhkrukaneeli segu ***
Keera pikemast servast rulli. Lõika 16 osaks ja tõsta saiakesed u. 25 x 35 cm hästi võitatud vormi.
Määri kerkinud saiakesed pealt sulavõiga (jätan tihti vahele) Küpseta 190°C 15-20 minutit.
Tõsta saiakesed ahjust ja valmista glasuur.
Mõõda kaussi tuhksuhkur, toasoe või, toorjuust ja vanilliekstrakt. Sega mikseeriga aeglaselt. Lisa natuke kiirust ja hakka vähehaaval lisama sooja piima. Kui glasuur on tasane, siis kalla see saiakestele.
Teine variant on kõvade tükikeste puhul suhkur veel minimikseris läbi jahvatada.
allikas Laura in the Kitchen
prindi retsept
0 Response to "♥ Kaneeli-suhkrusaiad ehk Cinnamon Rolls"
Postita kommentaar