Klassikaline prantsuse hele põhikaste
♦ 5 dl piima
♦ 1 väike mugulsibul
♦ (4 tervet nelki)
♦ 2 loorberilehte
♦ 4-5 terapipart
♦ 30 g võid
♦ 30 g nisujahu
♦ riivitud muskaatpähklit
♦ soola
♦ musta pipart
Koori sibul ja lõika neljaks. Torka soovi korral igasse sibulasektorisse nelgitera. Kalla piim kastrulisse. Lisa sibulasektorid, loorberilehed ja pipraterad. Kuumuta keemiseni. Lase vaikselt podiseda minuti jagu. Tõsta pliidilt. Pane kaas peale ja jäta tõmbuma. Teises kastrulis sulata või. Lisa jahu. Sega hoolikalt vispliga läbi ka kuumuta kunis segu on helekollane ja ühtlane. Kurna piim läbi sõela ning lisa jahu-võisegusse. Sega taas hoolega vispliga, et kaste muutub ühtlaseks ja samas kuumuta. Lase kastmel keema tõusta. Keera kuumus kinni ja lase kastmel niikaua podiseda kuni see pakseneb. Sobiv aeg on just niikaua kuni pliidiplaat jahtub. Nüüd maitsesta kaste soola,- pipra-ja riivitud muskaatpähkliga
allikas Nami-Nami
0 Response to "Hele kaste ehk sauce béchame"
Postita kommentaar