Piparkoogimaitselised donitsid

Kogusest tuleb 12 donitsit.

tainas:
♦ 50 g võid õi margariini
♦ 1 dl roosuhkrut (või tavalist)
♦ 1 muna
♦ 3 dl nisujahu
♦ 1 ½ tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl piparkoogimaitseainet
♦ 2 tl vanillsuhkrut
♦ 200 g sidrunimaitselist kohupiimapastat

glasuur:
♦ ¼ dl munavalget
♦ 1 ½ dl tuhksuhkrut
♦ 3 tilka sirdunimahla/äädikat
♦ nonparelle

Võita donitsipanni süvendid. Vahusta või suhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde muna. Sega kokku kuivad ained. Lisa tainasse jahud ja sidrunikohupiimapasta. Sega ühtlaseks ja pane tainas pritsikotti või kilekotti. Lõika nurk lahti ja pritsi tainarõngad panni süvenditesse.

                                       see  pilt ei ole minu aga täpselt nii see käib !
Küpseta 200°C 12-13minutit. Tõsta donitsid restile jahtuma. Valmista glasuur: vahusta munavalge ja 1 dl tuhksuhkrut mikseriga 3 minutit. Sega juurde sidrunimahl/äädikas ja ülejäänud tuhksuhkur. Jätka vahustamist veel minutijagu. Värvi soovikorral toiduvärvidega.
allikas Kinuskikissa
prindi retsept

0 Response to "Piparkoogimaitselised donitsid"