põhi:
♦ 200 g piparkooke
♦ 75 g võid või margariini
täidis:
♦ 200 g maitsestamata toorjuustu
♦ 2 dl vahukoort
♦ 1 dl tuhksuhkurt
♦ ½ tl kaneeli
♦ ½ tl jahvatatud kardemoni
♦ 1 apelsini riivitud koor
♦ 3 spl apelsinimahla
♦ 4 želatiini lehte
tarretis:
♦ 3 dl punast glögi (1 dl konsentraati + 2 dl vett)
♦ 4 želaiini
Purusta piparkoogid, sulata rasvaine ja sega "piparkoogijahuga". Vooderda 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru piparkoogimass tasaselt põhjale. Pane želatiinilehed ligunama külma vette. Vahusta koor. Sega toorjuust tuhksuhkru- ja maitseainetega. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde vahukoor. Kuumuta apelsinimahl. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja sulata need apesinimahlas. Lase hetk jahtuda ja nirista siis juustumassi hulka samas kogu aeg segades. Levita täidis tasaselt koogipõhjale ja lase külmkapis tarduda umbes 3 tundi.
Leota tarretiseks mõeldud želatiinilehed 10 minutit külmas vees. Kuumuta vesi ja glögi väikeses potikeses. Pigista želatiinilhtedest üleliigne vesi välja ja lisa glögisse sulama. Jahuta. Kalla hästi ettevaatlikult juustutäidise peale nii, et tarretis ja täisid omavahel ei seguneks. Pane külmkappi tarretuma vähemalt 4 tunniks või üleöö. Kaunista kook soovi korral kaneelikangidega või puista peale hõredalt mandlilaaste või hoopis oma äranägemise järgi.
0 Response to "Glögikook"
Postita kommentaar