Vaarakud ehk sotšnikud ehk kohupiimataskud

Saiakesed võib vormida ka poolkuu kujuliseks. Selleks vormi kettad, pane 1 tl  täidist ja keera taigen kahekorra. Suru servad kahvliga tugevalt kinni. Nii on vaarakuid lihtsam teha. Mina aga tegin originaalid, taskud.

tainas:
♦ 1 muna
♦ 1 dl suhkrut
♦ 3 sl hapukoort
♦ paar tera soola
♦ 50 g toasooja võid       
♦ 3-3,5 dl jahu (200g)
♦ 0,5 tl söögisoodat

täidis:
♦ 150 g kohupiima
♦ 2 sl suhkrut
♦ 1 tl vaniljesuhkrut
♦ 1 sl jahu
♦ 1 sl hapukoort
♦ 1 muna

Klopi muna suhkruga lahti. Lisa hapukoor, sool, pehme või ja siis soodaga segatud jahu . Pane külmkappi seniks kuni täidist valmistad. TÄIDISEKS sega kokku kohupiim suhkur, hapukoor, munakollane*  ja jahu. (Soovi korral võid lisada vaniljet, kaneeli, rosinaid). Puista lauale ohtrasti jahu. Rulli taigen laiali umbes 5 mm paksuseks ja vormi umbes 7 cm läbimõõduga ümmargused kettad. Tõsta umbes teelusikatäis täidist ühte serva ja keera teine poole peale nii et see jääks pooleldi lahtiseks. Määri saiakesed pealt tilga veega lahtiklopitud munavalgega* Küpseta  220-230°C ahjus 12- 15 min. helepruuniks.
  

* Täidiseks minevast munast panin täidisesse munakollase. 
*  Munavalge jäi saiakeste pealt määrimiseks.

 prindi retsept

0 Response to "Vaarakud ehk sotšnikud ehk kohupiimataskud"