Saiakesed võib vormida ka poolkuu kujuliseks. Selleks vormi kettad, pane 1 tl täidist ja keera taigen kahekorra. Suru servad kahvliga tugevalt kinni. Nii on vaarakuid lihtsam teha. Mina aga tegin originaalid, taskud.
♦ 1 muna
♦ 1 dl suhkrut
♦ 3 sl hapukoort
♦ paar tera soola
♦ 50 g toasooja võid
♦ 3-3,5 dl jahu (200g)
♦ 0,5 tl söögisoodat
♦ 150 g kohupiima
♦ 2 sl suhkrut
♦ 1 tl vaniljesuhkrut
♦ 1 sl jahu
♦ 1 sl hapukoort
♦ 1 muna
Klopi muna suhkruga lahti. Lisa hapukoor, sool, pehme või ja siis soodaga segatud jahu . Pane külmkappi seniks kuni täidist valmistad. TÄIDISEKS sega kokku kohupiim suhkur, hapukoor, munakollane* ja jahu. (Soovi korral võid lisada vaniljet, kaneeli, rosinaid). Puista lauale ohtrasti jahu. Rulli taigen laiali umbes 5 mm paksuseks ja vormi umbes 7 cm läbimõõduga ümmargused kettad. Tõsta umbes teelusikatäis täidist ühte serva ja keera teine poole peale nii et see jääks pooleldi lahtiseks. Määri saiakesed pealt tilga veega lahtiklopitud munavalgega* Küpseta 220-230°C ahjus 12- 15 min. helepruuniks.
* Täidiseks minevast munast panin täidisesse munakollase.
* Munavalge jäi saiakeste pealt määrimiseks.
prindi retsept
0 Response to "Vaarakud ehk sotšnikud ehk kohupiimataskud"
Postita kommentaar