Täna korjasin oma esimesed mustikad. Tänu oma kutsule, et metsatukka läksime nuuskima, avastasin et marjad on juba täitsa valmis.
- 100 g toasooja võid
- 5 spl suhkrut
- 1 toasoe muna
- 2 dl nisujahu
- 1 dl kaerahelbeid
- 1 tl küpsetuspulbrit
täidis:
- 2 dl hapukoort (20%)
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 5 dl mustikaid
- 2 tl tärklist juhul kui kasutatakse külmutatud mustikaid. Tärklis seob marjade sulades tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei jää väga nätske.
Klopi või ja suhkur kohevaks vahuks. Nüüd kasuta soovikorral taignakonkse ja sega juurde muna ja omavahel segatud kuivad ained. Suru taigen jahuste kätega vormi (Ø 26-27cm ) põhjale ja servadele. Kalla marjad ühtlaselt põhjale. SEGA omavahel hapukoor ja lahtiklopitud muna. Lisa suhkur ja vanillisuhkur. Sega ühtlaseks ja kalla marjadele. Küpseta 200°C ahjus, alumisel siinil 30 minutit. Kata kook fooliumiga juhul kui servad küpsevad liiga pruuniks ennem küpsetusaja lõppemist. Lase koogil umbes tund jahtuda. Paku kooki kas vaniljekastme- või jäätisega. Või söö sellisena.
Lisatud 27.07.2011
Nüüdseks olen sama kooki küpsetanud ka värskete vaarikatega, no küll on hea! Peale lõunat sai valmis, ja õhtuks oli otsas.
0 Response to "♥ Mustikakook"
Postita kommentaar