Kebabrull

Nendes rullides ei oskagi öelda täpseid ainete koguseid. Sai pandud täitsa umbes. Kebab-ja jogurtikastet tuli aga niipalju, et neid jätkub 4 rulli jaoks. Seega küpsetasime rulle kaks päeva järjest. Suurema osa tööst tegi ära minu poeg. Poolikust rullist sain kõhu hästi täis. 

TAIGEN:
  • 2 dl leiget vett ( 45°C )
  • 1 tl kuivpärmi
  • ¾ tl soola
  • 2 spl õli
  • 5-5½ dl nisujahu ( soovi korral võib osa jahust asendada durumjahuga)

TÄIDIS:

  • 1 purk purustatud tomateid
  • küüslauuküünt, soola, pipart, sibulat
  • 2 dl riivjuustu
  • kebab liha
  • tomatit, kurki, salatilehte 
  • kebabkastet 
  • jogurtikastet
  • fetajuustu 

    Kalla purutstud tomatid potti kuumuta keemiseni, lisa maitseained, peenestatud küüslauk ja sibul ning keeda pool kuni 1 minut. Jahuta. Maiseined võib lisada ka niisma, tomatisse. Kuid mulle meeldib nii, kui keeta seda hetke.Lisa leigesse vette kõik taigna ained ja sega või sõtku tihedaks.  Jaga kaheks osaks.  Rulli üks osa otse küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pildilt näeb kui suureks, ja kata riivjuustuga. Lao kebabliha umbes kolme  ritta. 
    Küpseta 220°C ahjus, alumisel siinil 5-7 mintuit. Kuid jälgi, et ei küpseks liiga palju, siis on raske rulli keerata. Lase natuke jahtuda ja lao peale täidise ained. Keera küpsetuspaberi abiga rulli.
    Lõika rull pooleks või kolmeks ja serveeri taldrikul. Või keera üks ots fooliumisse ja söö käest. Head isu!

      0 Response to "Kebabrull"