Õuna-sidrunikook (gluteenivaba)

Ise tegin koogi nisujahuga.

♦ 2–4 hapukat õuna
♦  ½ sidruni mahl
♦  4 muna
♦ 1 ¼ dl suhkrut
♦ 2 dl maisijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 250 g maitsestamata jogurtit
♦ ½ sidruni riivitud koor ja mahl
peale:
♦ 2 spl vedelat mett
♦ 1 seesamitahvel (70 g) võib kasutada ka seesamiseemneid)

Vooderda ø 24cm vorm küpsetuspaberiga. Koori õunad ja lõika viiludeks ning viilud veel pooleks. Sega õunad sidrunimahlaga. Eralda munavalged munakollastest eri kaussidesse. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks, nii ei pea vispleid vahepeal pesema. Siis vahusta munakollased suhkruga. Sega sõeludes juurde maisijahu-küpsetuspulbrisegu, jogurt, riivitud sidrunikoor ja -mahl. Tõsta vahustatud munavalge taignasse ja sega ettevatlikult taigen ühtlaseks. Kalla taigen vormi. Lao õunaviilud, kergelt vajutades, taignale. Nirista peale mesi ja puista peale noaga tükeldatud seesamitahvel. Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kook kerkib ahjus kuid langeb natuke alla pärast ahjust välja võtmist. 
! Vahelduseks võib õunad korvata kas ploomidega või pirniga !

allikas Lidl

0 Response to "Õuna-sidrunikook (gluteenivaba)"