♦ 200 g võid või võimargariini
♦ 200 g suhkrut
♦ 4 suurt või 5 keskmist muna
♦ ½ sidruni riivitud koor ja mahl
♦ 200 g jahu
♦ vormi määrimiseks võid, riivsaia
♦ tuhksuhkrut peale puistamiseks
Vahusta rasvaine, lisa järk-järgult suhkur, siis ükshaaval munakollased. Iga munakollase lisamise järel vahusta segu ühtlaseks. Lisa või-munavahule riivitud sidrunikoor ja -mahl. Sega juurde ka jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kergelt taignaga. Tõsta taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi (silikonvormi ei ole vaja määrida) ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta ahju alumses osas 200 kraadis umbes 15 minutit siis alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel umbes 45 minutit. Proovi küpsust puhta sileda puutikuga. Sisetemperatuuri mõõtjat kasutades peab sisetemperatuur olema 94°C siis ei jää keeks seest tooreks.
♦ 200 g suhkrut
♦ 4 suurt või 5 keskmist muna
♦ ½ sidruni riivitud koor ja mahl
♦ 200 g jahu
♦ vormi määrimiseks võid, riivsaia
♦ tuhksuhkrut peale puistamiseks
Vahusta rasvaine, lisa järk-järgult suhkur, siis ükshaaval munakollased. Iga munakollase lisamise järel vahusta segu ühtlaseks. Lisa või-munavahule riivitud sidrunikoor ja -mahl. Sega juurde ka jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kergelt taignaga. Tõsta taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi (silikonvormi ei ole vaja määrida) ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta ahju alumses osas 200 kraadis umbes 15 minutit siis alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel umbes 45 minutit. Proovi küpsust puhta sileda puutikuga. Sisetemperatuuri mõõtjat kasutades peab sisetemperatuur olema 94°C siis ei jää keeks seest tooreks.
allikas saiad pirukad koogid
prindi retsept
0 Response to "Võrdne keeks"
Postita kommentaar