7 tükki
taigen:
♦ 2,5 dl piima♦ 25 g pärmi
♦ 100 g suhkrut
♦ 0,5 tl soola
♦ 500 g jahu
♦ 100 g võid
♦ 1 muna (kuklite määrimiseks)
täidis:
♦ 3 dl 35% rõõska koort
♦ 2-3 sl suhkrut
♦ 100 g vaniljepudingut
♦ 100 g vaniljemaitselist kohupiima
♦ meelepärast moosi
♦ tuhksuhkrut peale sõelumiseks
Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Kui kasutad köögikombaini siis lase masinal segada umbes 10 minutit. Kata taignakauss rätiku või toidukilega ja pane sooja kohta kerkima vähemalt 45 minutiks või niikauaks kuni taigen on kahekordseks kerkinud. Kummuta kerkinud taigen lauale õtku läbi ja jaga taigen seitsmeks osaks. Vormi iga osa ilusaks, tasaseks kukliks. Pane taignapall lauale, peopesa peale ja hakka tegema väikseid ringikesi samas peoga kergelt taignale surudes. Lase kukltel umbes 10 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri kuklid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.
Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega puding ja kohupiim omavahel. Lõika jahtunud kuklitel ülemine osa õhukeselt ära ja uurista pisut kuklisisu välja. Tõsta igasse kuklisse 1 sl moosi, seejärel jaota kuklitesse kohupiimasegu.
ning kata pealt vahukoorega. Aseta kaanekesed uuesti peale ja raputa üle tuhksuhkruga.
allikas Kokkama
0 Response to "Suured vastlakuklid"
Postita kommentaar