Riivitud ja külmutatud sidrun

Kui kodus ei juhtu sidrunit olema ja just vaja on siis on abiks see kui sügavkümutusest leidub riivitud sidrunit. Selleks pane sidrun kilekotti ja pane sügavkülma. Kui sidrun on korralikult külmunud, siis hakka seda riivima. Tõsta riivitud sidrun säilituskarpi ja pane tagasi sügavkülma. Sobib igasse küpsetisse ja rooga kus on vaja riivitud sidrunikoort. Siin on video!
Külmutatud sidruni võib ka purustada minilõikuris. Selleks tükelda sidrun väikesteks tükkideks ja las lõikuril niikaua käia kuni sidrun on peenestatud.

!!! Värske sidruni riivimisel pane küpsetuspaber riivile ja alusta seal peal riivimist. Niimoodi saab  kõik riivitud koore kätte, et ei jää riivi külge ega aukude vahele. Kui on vaja palju riivida siis jälgi, et küpsetuspaber püsiks terve. Kui katki läheb siis vaheta uue vastu.

0 Response to "Riivitud ja külmutatud sidrun"