Sidrunikohupiima saiakesed

Mina lasin taigna segada köögikombainil. 

♦ 500 g jahu 
♦ 0,5 tl peensoola 
♦ 25 g pärmi
♦ 325 ml piima
♦ 35 g toasooja võid
♦ 2½ spl suhkrut

täidis:
♦ 400 g vanillimaitselist kohupiima
♦ 2 spl hapukoort
♦ 2 muna
♦ 1 sidruni riivitud koor
♦ 2 spl mannat
♦ 3 spl sidrunist pigistatud mahla
♦ 3½ spl suhkrut
♦ 1 tl vanillisuhkrut

Murenda pärm kaussi. Soojenda piim 40-42 kraadi ja kalla pärmile. Sega niikua kuni pärm on piimas lahustunud. Sega suuremas kausis jahu, sool ja suhkur ning lisa sinna pärmi-piima segu. Sega niikaua kuni piim on imendunud ning lisa seejärel toasoe või. Sega veel lusikaga, kuni see muutub raskeks. Seejärel kalla pooltöödeldud taigen jahusele tööpinnale ning töötle intensiivselt sõtkudes u. 4 min, kuni taigen lööb laua ja käte küljest lahti ning on läikiv ja sile. Kasuta abiks jahu. Aseta taigen kergelt õlitatud kaussi, kata rätikuga ning lase kerkida soojas kohas 45-50 min.
Täidise jaoks sega kokku kõik koostisained. Ja jäta  maitsestuma niikuakas kuni taigen kerkib. Jäta ühe muna valge saiakesete servade määrimiseks. 
Võta pool kerkinud tainast ning vormi see kangiks. Lõika terava noaga sellest kuus võrdset tükki. Vormi tainast väikesed pallikesed ja tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. 
Kui saiad on kerkinud, vajuta klaasi põhjaga nende keskele süvendid. Pane süvendisse täidis. Määri taina ääred munaga. Küpseta 200°C ~ 20 min. Sama tee ka ülejäänud taignaga.

allikas Celebrazione

0 Response to "Sidrunikohupiima saiakesed"