Õige mahlane tomatipirukas

♦ 125 g jahu
♦ 75 g maisijahu
♦ 0,25 tl meresoola
♦ 130 g külma võid
♦ 35 g Cheddar juustu


täidis:
 700 g - 1 kg eri värvi tavalisi või kirsstomateid 
♦ 1 tl soola
♦ 2 sl õunaäädikat
♦ 1 sl mett
♦ peotäis värsket tüümiani
♦ 2 sl oliiviõli
♦ 3 küüslauguküünt
♦ 65 g Cheddar juustu
♦ musta pipart
♦ 1 munakollane
♦ soolahelbeid

Mõõda kaussi jahud, sool, või ja riivitud juust(külma või võib ka riivid jämeda riiviga) Nüpi kuni muutub purutaoliseks massiks. Nüüd hakka lisama supilusika haaval külma vett (max. 6 spl) Sõtku kuni taignast saab moodustada palli. Tõsta taigen kilesse, vajuta lamedaks ja pane külmkappi max 2 tunniks.
Viiluta tomatid umbes 5 mm paksuseks. Kui kasutad kirsstomateid, siis poolita need. Laota küpsetuspaberile ja puista peale sool. Lase samuti seista 1 - 2 tundi.
Mõõda väiksesse potti äädikas, mesi ja pooled tüümiani lehtedest. Lase podiseda paar minutit ja kalla kaste kaussi. Puhasta pott ja mõõda sinna oliiviõli. Lisa tükeldatud küüslauguküüned. Küpseta kuni küüslauk muutub kuldkollaseks. Kurna õli teise kausikesse. Peenesta küüslauguküüned.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli seal taigen jahu abiga umbes 5 mm paksuseks kettaks. Tõsta veel külkappi 20 minutiks. 
Kuivata tomatid majapidamispaberiga. Pintselda peale meekastet. Kui aeg on täis, tõsta taigen külmkapist välja. Jäta äärest umbes 3 cm vabaks. Keskele puista riivjuustu, peenestatud küüslauk ja natuke tüümiani.  Maitsesta musta pipraga. Laota peale tomatid. Tilguta tomatitele küüslauguõli. Puista peale ülejäänud tüümian ja veel natuke musta pipart. Keera taigna servad tomatite peale. 
Pintselda servad lahtiklopidud munakollasega. Küpseta 210°C 35-40 minutit. Serveeri kas kuumalt või toatemperatuuril.

allikas Kaju köök
prindi retsept



0 Response to "Õige mahlane tomatipirukas"