Küpsetasin koogi tavalises vormis, läbimõõduga 24cm. Ahjust võttes lasin natuke jahtuda. Siis panin peale suure praetaldriku, kummutasin koogi vormist taldrikule. Ja taldrikult tagasi koogialusele.
taigen:
♦ 125 g võid
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 3 muna
♦ ½ sidruni koor
♦ 2 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ vormi määrimiseks võid, riivsaia
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 3 muna
♦ ½ sidruni koor
♦ 2 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ vormi määrimiseks võid, riivsaia
kate:
♦ 500 g ploome
♦ 1-2 spl tuhksuhkrut
♦ 30 g mandlilaaste
Vahusta või ja suhkur. Lisa edasi vahustdes ükshaaval munad, riivitud sidrunikoor ja lõpuks küpsetusüpulbriga segatud jahu.
Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud (lahtikäivasse)vormi ja aja laiali. Puhasta ploomid kividest, lõika pooleks ja lao taignale, lõikepind vastu taigent.
Sõelu peale tuhksuhkur ja puista koogi servadele ja ploomide vahele mandlilaastud. Küpseta 200°C umbes 30 minutit.
Vahusta või ja suhkur. Lisa edasi vahustdes ükshaaval munad, riivitud sidrunikoor ja lõpuks küpsetusüpulbriga segatud jahu.
Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud (lahtikäivasse)vormi ja aja laiali. Puhasta ploomid kividest, lõika pooleks ja lao taignale, lõikepind vastu taigent.
Sõelu peale tuhksuhkur ja puista koogi servadele ja ploomide vahele mandlilaastud. Küpseta 200°C umbes 30 minutit.
allikas saiad pirukad koogid prindi retsept
0 Response to "Ploomikook"
Postita kommentaar