Päikesešarlott


  •  4-5 apelsini
  • 500g kohupiima
  • 2 dl rõõska koort 35%
  • 20 g želatiini
  • 2 dl apelsinimahla
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl van.suhkrut
  • 250 g küpsiseid
  • marmelaadi
  • soovi korral (marju), banaani
  • apelsinilikööri või siiruppit

Koori apelsinid ja lõika seibideks umbes ø 0,5cm. Vooderda kausi põhi ja servad apelsinirõngastega. Lahusta želatiin väheses apelsinimahlas ja jäta 10 minutiks paisuma. Seejärel pane see kuumaveeanumasse. Vahusta kohupiim suhkruga, lisa lahustunud želatiin, marmelaadi ja küpsisetükid ja soovi korral apelsinitükke ja marju banaani. Lisa maitsestatud ja vahustatud koor. Tilguta apelsiniratastele pisut lahustunud želatiini. Vala mass kaussi ning lao peale siirupi või likööriga immutatud küpsiseid. Pane tort vähemalt 4 tunniks külmakappi. Serveerimiseks kummuta tort välja tordialusele.

0 Response to "Päikesešarlott"