Sidrunikeeks mooniseemnetega

taigen:
♦ 1 sidruni koor ja mahl
♦ 225 g toasooja võid või margariini
♦ 2,5 dl suhkrut
♦ 3 kanamuna
♦ 3,5 dl nisujahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 sl vanillisuhkrut
♦ 2-3 sl mooniseemneid

glasuuri: 
♦ 1 dl tuhksuhkrut 
♦  sidrunimahla

Pese sidrun ja riivi koor ning pressi välja mahl. Vahusta või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa sidrunikoor ja mahl. Sega kuivad ained omavahel ja lisa muna- või vahule. Sega taigen ühtlaseks. Määri kkeeksivorm(umbes 2l)rasvaga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta taigen vormi, tasanda  ja küpseta 175°C ahjus, alumisel tasemel 45 min. Kummuta keeks vormist alusele ja lase jahtuda. Glasuuriks mõõda väikesesse kaussi tuhksuhkur ja lisa vähehaaval sidrunimahla. Kui glasuur on sinu arust sobiv siis kata sellega keeks.


prindi retsept
allikas Kinuskikissa

0 Response to "Sidrunikeeks mooniseemnetega"