Pehme piparkook


põhi:
♦ 400 g nisujahu
♦ 300 g suhkrut
♦ 1 sl kaneeli
♦ 2 tl jahvatatud nelki
♦ 1 sl söögisoodat
♦ 0.5 tl soola
♦ 5 dl keefirit
♦ 150 g pohlamoosi
♦ 100 g sulatatud võid 

glasuur:
♦ 200 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu
♦ 50 g toasooja võid
♦ 150 g tuhksuhkrut (u 3 dl)

Sega kokku kõik kuivad ained. Sega juurde keefir ja pohlamoos. Viimasena lisa sulavõi. Sega ainult niipalju et kõik ained ühtlustuvad. Kalla kohe taigen 25x30 küpsetuspaberiga vooderdatud. Küpseta 200°C ahjus 35-40 minutit.
Lase jahtuda ja valmista samal ajal toorjuustuglasuur. Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile. Kaunista kas pohlade, - pähklite - või piparkoogi puruga.  

allikas Nami-Nami
prindi retsept


0 Response to "Pehme piparkook"