taigen:
250 g toasooja võid
250 g kohupiima
4,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
täidis:
umbes. 1 l marju (mustikad, vaarikad, sõstrad)
2 sl tärklist
1 dl moosisuhkrut
peale:
1 kanamuna + tilk vett
suhkrut
1. Sega omavahel või ja kohupiim. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi tahenema vähemalt tunniks-kolmeks.
2. Rulli jahuga ülepuistatud laiual 2/3 osa taignast ümmarguseks plaadiks ( umbes Ø 28cm). Tõsta plaat (taignarulli abiga) lahtikäiva põhjaga ümmargusse pirukavormi (Ø24cm) Suru taigen põhjale ja servadele. Torka kahvliga põhja auke.
3. Sega marjad täklise ja suhkruga. Kalla põhjale.
4. Rulli ülejäänud taignast pirukale kaas (umbes Ø24 cm) Tõsta kaas marjadele ja venita põhja servad kaanele. Vajuta näiteks kahvliga servad kinni. Torgi ka kaas kahvliga läbi ja määri veega lahtiklopitud munaga. Puista üle suhkruga.
5. Küpseta 225°C ahjus 15 minutit. Keera kuumus 175°C peale ja küpseta umbes 40 minutit. Kata pirukas lõpupoole kahekordse küpsetuspaberiga (mina ei teinud seda).
6. Serveeri jahtunud pirukat vaniljekastmega või jäätisega.
!!! Taigen sobib ka soolaste pirukate ntx hakklihapirukate küpsetamiseks. Siis kui taigen on valmis sõtkutud, rulli see laiali küpsetuspaberile ja keera koos paberiga rulli. Tõsta külmkappi tahenema. Välja võttes rulli umbes 3-4mm paksuseks. Vajuta taignast vormiga ümmargusi kettaid, tõsta lusikaga täidist. Määri osa servast veega ja vormi pirukad valmis. Servad võib kahvliga kinni suruda. Küpsevad 225°C umbes 14 minutit.
allikas Yhteishyvä Ruoka
prindi retsept
0 Response to "Marjapirukas"
Postita kommentaar