Biskviitkattega rabarberikook

Kui kasutad köögikmbaini siis mõõda kõik ained kombaini kaussi ja sega ühtlaseks taignaks. Küpsetusvormi põhja mõõt on miul 22 x 29 cm. Ja koogi võid ka nii küpsetada et paned kohe taignale rabarberid, suhkrukaneeli segu ja siis ahju 10 minutiks. Jne.

põhi:
♦ 150 g toasooja võid
♦ 100 g  suhkrut
♦ 1 muna
♦ 250 g nisujahu
♦ sõrmeotsatäis soola
♦ 0,5 tl küpsetuspulbrit
♦ (riivsaia või küpsisepuru)

vahele:
♦ 400-450 g tükeldatud rabarberit
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 1,5 tl kaneeli

biskviitkate:
♦ 4 suurt muna
♦ 5 sl suhkrut
♦ 5 sl nisujahu

Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja sega. Sega omavahl  jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahtu. Sõtku taignaks. Pane taigen pooleks tunniks külmkapi. Vooderda vorm küpsetuspaberiga. Suru taigen ühtlaselt vormi põhjale. Torka kahvliga põhja auke. Küpseta 200°C ahjus 10 minutit. Alanda kuumust 175 kraadini. Nüüd puista põhjale soovi korral kas riivsaia või küpsisepuru (nii ei imendu rabarberimahla palju põhja sisse ja põhi ei jä väga "märjaks") Laota põhjale rabarberitükid ja puista üle kaneelisuhkruga.. Pane kook jälle ahju seniks kuni valmistad biskviidi. Vahusta munad suhkruga kohevaks ja tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja sega ainult niipalju et taigen on ühtlane. Kalla koogile ja aja  laiali. Ja tõsta uuesti ahju küpsema umbes 20 minutiks. Kook olgu pealt kuldpruun. Keera ahi kinni. Jäta ahju uks praokile ja jäta kook veel ahju umbes 10 minutiks. Siis võta välja täielukult jahtuma.  Jahtunud kook puista üle (maasikamaitselise)tuhksuhkruga.


allikas Nami-Nami
prindi retsept



0 Response to "Biskviitkattega rabarberikook"