Maasikatort

Maasikate kogust ei oska öelda kuna see oleneb maasikate suurusest. Aga ehk vast 0,5 kg kui sedagi.  Sii jääb suhu pistmiseks ka :) Soovitan tordi kokku panna otse kandikule või serveerimistaldrikule. Tort tuleb raske ja ei võtnud riski et kas saan seda pärast valmimist ümber tõsta. Ja kuna tordile ei pea külgedele kreemi pritsima siis seega jääb alus puhtaks. Siin on video mille järgi panin tordi kokku. Põhja võib katta ka tervete või poolitatid maasikatega asetades need püsti. Ja siis vahele ja peale prtisida täidist. Mulle meeldisid tükeldatud maasikad.

biskviit:
♦ 3 muna
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 0,5 dl keevat vett
♦ 2,5 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit

täidis:

♦ 200 g mascarponet
♦ 200 g kohupiima
♦ 200 g vahukoort
♦ 100 g suhkrut
♦ soovi korral 1-2 sl vaniljekremeijahu
♦ maasikad

immutamiseks:
♦ 0,5 sidrunimahl
♦ 1 dl vett
♦ 2 tl suhkrut

võikreem:
♦ 1 munavalge
♦ 40 g suhkrut
♦ 60 g toasooja võid
♦ 200 g martsipani – tordi katmiseks

PÕHJA jaoks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates vähehaaval keev vesi. Sega jahu küpsetuspulbriga. Sõelu munavalgevahusse ja sega käsitsi niipalju et saad ühtlase taigna. Kalla taigen ø 20-22 cm lahtikäidavasse vormi. Küpseta 200°C ahjus 20-25 minutit. 
SIIRUPIKS kuumuta sidrunimahl, vesi ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Jahuta. 
TÄIDISEKS vahusta vahukoor. Sega kokku kohupiim, mascarpone, suhkur ja vahukoor. Soovi korral sega juurde ka vaniljekreemijahu.
VÕIKREEMI jaoks pane munavalged ja suhkur väiksesse kaussi, vesivannile. Kuumuta ja sega vispliga, kuni suhkur on täiesti sulanud. Tõsta kauss vesivannilt ära ja hakka kohe mikseriga vahustama. Vahusta seni kuni segu on jahtunud toatemperatuurini ning hakka lisama tükkhaaval võid. Vahusta kuni kreem muutub ühtlaseks. 
Aseta küpsetusrõngas taldrikule või kandikule millelt torti serveerid. Ära vea seda kinni! Vooderda kile- või küpsetuspaberiga. Lõika põhi pooleks. Vali välja võimalikult ühesuurused maasikad (umbes 9 tk suuremaid) ja lõika need pooleks. Aseta maasikad põjale  nii et lõigatud pool on vastu rõngast. Nüüd suru üks põhjapool põhjale. Immuta siirupiga. Tõsta spaatliga umbes 1/3 täidist ja vea seda kergelt surudes servadele ja maasikat vahele. Ja nii et täidis ei jääks tasaselt põhjale vaid rohkem on servades. Tükelda palju maasikaid ja tõsta need täidisele. Määri peale ülejäänud täidis. Tasanda ja tõsta peale teine põhi. Immuta. Eemald rõngas. Määri ühtlaselt peale võikreem. Rulli martsipan kas kilede vahel või tuhksuhkru abil laiali.  Lõika vormi põhja kasutades välja ketas ja tõsta tordile. Kaunista oma soovi järgi.
!!! Tordi võib valmis meisterdada juba eelmisel õhtul sinnamaani, et immutad pealmise põhja. Siis kata tort koos vormiga näiteks toidukilega. Järgmisel päeval eemalda rõngas. Kata võikreemi ja martsipaniga ja kaunista.

allikas Kaju Köök
prindi retsept

0 Response to "Maasikatort"