Majonees

Kodune majonees säilib külmkapis 4-5 päeva. Sellise kiire retsepti võtsin siit. Majoneesi võid maitsestada oma maitse järgi. Kõik ained olgu toasoojad!

♦ 1 muna
♦ 1 tl kanget sinepit
♦ 1 sl sidrunimahla või valgeveiniäädikat
♦ 0,25 tl soola 
♦ tsipa musta pipart
♦ (suhkrut)
♦ 250 ml (taime)õli

Võta nõu või selline purk, millesse majonees jääb valmistamise järel. Löö muna nõusse nii et see munakollamne jääb terveks. Lisa sinep, sidrunimahl või äädikas, sool (soovi korral suhkur) pipar ja õli. Aseta saumikser nõusse nii, et muna jääb sinna alla. Mikserda saumikseriga seni, kuni majonees muutub kreemjaks. Kui soovid omamaitselist majoneesi, siis lisa maitseained (küüslauk, till, juustukööme, mädarõigas või mida iganes)

0 Response to "Majonees"