Vanilje-rabarberikook


Kook on parim järgmisel päeval külmkapikülmana. Või samal päeval peale 2-3 tunnist maitsestumist külmkaps.

põhi:
♦ 2 muna
♦ 2 dl suhkrut
♦ 5 dl nisujahu
♦ 1 dl mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 05 tl vaniljejahu (või 1 tl vanillisuhkrut)
♦ 200 g võid või margariini sulatatuna

põhjale:
♦ 250 g rabarberit

kate:
♦ 1 pakk (63 g)  Blå Bandin vana aja vaniljekastmejahu
♦ 1/2 dl suhkrut
♦ 100 g võid
♦ 1 spl maisi-või kartulitärklis
♦ 200 g vaniljemaitselist kohupiima

1. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja vaniljejahu ning lisa munasuhkruvahtu. Sega läbi ja lisa sulatatud rasvaine. Sega mass ühtlaseks taignaks. Võita ø 23-24 cm koogivorm  ja suru taigen põhjale ja servadele. 
2. Tükelda rabarber ja jaga põhjale laiali. 
3. Sulata või, sega vaniljekreemi jahuga, lisa suhkur, täklis ja kohupiim. Mass tuleb suht paks.
Rabarberite peale määrisin selle vette kastetud lusikapõhjaga laiali. 
4. Küpseta eelsoojendatud 175°C ahjus 25-30 minutit (minul oli kook ahjus 30minutit)
allikas Kinuskileipomo nalamuru

0 Response to "Vanilje-rabarberikook"