♦ 180 g tumedat šokolaadi
♦ 75 g võid
♦ 200 g suhkrut
♦ 3 muna
♦ 1 dl piima
♦ 200 g nisujahu
♦ 40 g kakaopulbrit
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
besee:
♦ 2 munavalget
♦ 200 g (tuhk)suhkrut
!! sobib ka poest ostetud valmis beseepõhi
kohupiimakreem:
♦ 400 g kohupiimapastat
♦ 3 sl suhkrut
♦ 20 g tumedat šokolaadi
♦ kirsimoosi
šokolaadiglasuur:
♦ 50 g tumedat šokolaadi
♦ 1 sl võid
♦ 1 dl vahukoor
♦ 2 sl kakaopulbrit
♦ 2 sl suhkrut
Põhi: Sulata šokolaad ja jahuta. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad siis piim ja sega ühtlaseks. Lisa sulatatud šokolaad ja omavahel segatud kuivad ained. Sega ühtlaseks tainaks. Kalla taigen ø 24 cm koogivormi. Küpseta 180° C umbes 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Jahuta põhi.
Beseekiht: Eralda munavalged kollastest. Vahusta mikseriga algul aeglasema kiirusega. Lisa vähehaaval kiirust. Kui munavalge on kergelt vahus hakka lisama suhkrut. Jätka vahustamist kuni tulemuseks on tihe ja tugev vaht. Määri munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Või joonista küpsetuspaberile vastava suurusega ketas ja tõsta taigen kettale ja aja laiali ketta suuruseks. Küpseta 150°C ahjus 60 minutit. Beseekiht tuleb pealt krõbe, aga seest pehme. Peaasi, et see oleks ilus valge.
Kohupiimakreem: Sega suhkur ja kohupiimapasta, lisa juurde köögiviljanoaga viilustatud šokolaadilaastusid. Lõika jahtunud koogipõhi horisontaalselt pooleks, nii et saad kaks ühekõrgust põhja. Tõsta üks põhi serveerimisalusele, kata kirsimoosiga ja määri kohupiimakreemiga. Tõsta peale beseekiht. Tõsta ka sellele kirsimoosi ja kata taas kohupiimakreemiga. Tõsta peale teine koogipõhi.
Glasuur: Sulata šokolaad ja või, lisa vahukoor, suhkruga segatud kakaopulber ning kuumuta samas segades kuni glasuur muutub ühtlaseks. Nirista glasuur koogi peale, määri glasuuriga ka koogi servad. Kaunista marjadega. Pane kook tunniks või üle öö külmkappi maitsestuma.
19 juuni, 2015
Tere!
Tekkis küsimus- koostisosades on piim, aga kirjelduses pole välja toodud, kus osas seda kasutama peaks.
Tervitades,
Marili
19 juuni, 2015
Tänan Sind, Marili tähelepaneku eest. Parandasin vea :)