Ahjuplaat, millel küpsetasin on 25x37cm. Kasutasin lehttainaplaate ja neid läks mul 4 tk.
Küpsetasin 20-25 minutit.
♦ 0,5 kg lehttainast (umbes 20 x30 cm suurune plaat)
♦ 100 g kodujuustu
♦ 2 sl majoneesi
♦ 3-4 küüslauguküünt
♦ 150 g riivjuustu
♦ keskmine (300 g) suvikõrvits
♦ natukene soola
Tõsta lehttainaplaadid umbes pooleks tunniks sulama. Rulli ahjuplaadil tainaplaadid kokku. Tee noaga servadesse umbes 1 cm kaugusele sisselõiked. Ära lõika põhjani! Sega kokku kodujuust, majonees, pressitud küüslauk ja riivjuust. Jäta natukene juustu peale puistamiseks. Levita täidis põhjale laiali kuni servadesse lõigatud lõigeteni. Kata suvikõrvitsaviiludega. Puista peale soola. Ja pane eelsoojendatud ahju 200°C küpsema umbes 20minutiks. Kui piruka servad on helepruunid, siis puista peale riivjuust ja küpseta edasi kuni piruka servad on kuldpruunid ja juust mõnusalt kuldne.
allikas Kiillike köögis
0 Response to "Lahtine suvikõrvitsapirukas"
Postita kommentaar