Rebitav kaneelisuhkrusai

Paar aastat võttis aega see ettevalmistamine aga ära tegin☺ Soovitan kasutada sisetemperatuuri mõõtjat ja see peaks näitama 94°C , sest endal jäi sai esimene kord seest täitsa tainas, võtsin ahjust ajaliselt ka varem välja kuna hakkas pealt väga pruuniks tõmbama. Siit leidsin retsepti aga olen ka netis kohanud eesti keelseid variante. Ja tore variand on veel küpsetada muffinivormides, vahel on vist šokolaadikreem

tainas:
♦ 6 dl nisujahu
♦ 1 dl sokeria
♦ 12 g kuivpärmi
♦ ½ tl soola
♦ 1,25 dl piima
♦ 60 g võid
♦ 2 muna
♦ 1 tl vanilliekstrakti

täidis:
♦ 1,5-2 dl suhkrut
♦ 2 tl  kaneeli
♦ ½ tl riivitud muskaatpähklit
♦ 60 g võid

* Sega suures tainakausis jahu, suhkur, kuivpärm ja sool. Löö munad väiksemasse kaussi ja klopi lahti. 
* Kuumuta madalal kuumusel väikeses potis piim, lisa või ja kuumuta kuni või on sulanud. Lase natuke aega  jahtuda ja sega juurde munad ja vanilliekstrakt. Lisa segu jahukaussi ja sega mikseri tainakonksudega ühtlaseks. Lisa 1-2 sl vedelikku, kui tundub et tainas on liialt kõva või vastupidi. Lisa jahu 1-2 sl jahu kui tainas on liiga vedel. Pane tainakauss rätikuga kaetult sooja kohta seisma umbes 60 minutiks (taina võib valmistada ka õhtul ja panna korralikult kaetuna külmkappi kerkima) 
* Sega kokku kaneel, suhkur ja riivitud muskaatpähkel. Pruunista praepannil või ja lisa kaneeli-suhkrusegu. Jahuta. Võita keeksivorm (22cm x 12cm x 7cm) või vooderda küpsetuspaberiga. Kummuta tainas jahuga kaetud lauale ja sõtku veel paar minutit. Rulli  ristküliku kujuliseks (umbes 30 x 50cm) Määri täidis tainale. Lõika vertikaalselt kuueks võrdseks, umbes 5 cm laiusega ribaks. Tõsta ribad teineteise peale. Nüüd jaga/lõika see hunnik omakorda kuueks ruuduks. Tõsta ruudud kõrvuti vormi (nagu raamatud riiulis). Lase veel kerkida rätikuga kaetult 30-45 minutit (soojenda ahi 50 kraadini, lülita välja ja tõsta vorm sinna kerkima). 
Kui soovid, pintselda sai üle lahtiklopitud kanamunaga ja puista peale kaneelisuhkrut. Küpseta 180°C ahjus alumisel tasemel 35-45 minutit. Kui pealt hakkab liiga pruuniks tõmbama, siis kata vorm küpsetuspaberiga ja küpseta aja lõppemiseni, nii küpseb sai seest korralikult läbi. Tõsta ahjust ja jäta jahtuma umbes pooleks tunniks. Kummuta sai vormist välja ja pane õigetpidi alusele. Rebi saiast viile ja naudi koos piim,-kohvi,- tee- või kakaoga.


0 Response to "Rebitav kaneelisuhkrusai"