Caramell-banaanikeeks

Pildil olevad keeksid küpsetasin poolest kogusest ja väikeses keeksi vormis(19 x 9cm) ja kahes miniahjuvormis (ø 8cm). Küpsetada võib ka muffinivormis. Norm kogus tainast mahub tavalisse koogi- või keeksivormi. Sel juhul võiks keeks ahjus olla 45-55 minutit.  
--------------------------------------------------------------------------------------------
♦ 150 g toasooja võid
♦ 2 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 1 l vanilje essentsi
♦ 2 dl kookoshelbeid
♦ 1 dl hapukoort
♦ 2-3 sl sidrunimahla
♦ 1 sl ananassimahla
♦ 4 dl nisujahu
♦ 1½ dl küpsetuspulbrit + tsipa soodat
♦ 3-4 banaani

siirup:
♦ 1 dl fariinsuhkrut
♦ 1 sl võid
♦ ½ dl kuuma vett

Vahusta või ja suhkur kohevaks vahusks. Lisa munad ja vanilje essents. Lisa kookoshelbed, hapukoor, ja mahlad. Lõpuks sõelu juurde omavahel segatud kuivad ained. Sega tainas ühtlaseks.
Nüüd keeda valmis siirup. Kuumuta suhkrut pannil, kuni see muutub kuldpruuniks. Lisa või ja kuum vesi ning sega hoolega läbi. Võita vorm(id). Lõika banaanid pikkupidi viiludeks ja vooderda vorm(id) viiludega. Kalla peale siirupit ja lõpuks tõsta lusikada peale tainas. Küpseta 180°C 25-30 minutit. Lase natuke jahtuda ja kummuta alusele. Paku kas niisama või vaniljekastmega.

0 Response to "Caramell-banaanikeeks"