Valgešokolaadi-jõhvikakook

Retsept on jõulu kookide hulgast. Pildil oleval koogil ei ole katteks nii palju marju, kui peaks. Lihtsalt meeldib nii. Minu koogis on pohlad, kuna sügavkülmas on neid nii palju. Tegin koogi ø 20cm vormi sisse. Võid kasutada suuremat vormi (ø 22-24cm). Siis saad madalama koogi.  



Põhi ø20cm:                         Põhi ø 22-24 cm:
♦ 150 g piparkooke              ♦ 180 g piparkooke  
♦ 75 g võid                                 ♦ 80 g võid

Täidis:
♦ 2 dl 35% rõõska koort
♦ 250 g kohupiima
♦ 130 g valget šokolaadi
♦ 0,5 dl suhkrut
♦ 3 lehte želatiini
♦ (2 sl kuuma vett)
♦ 3 sl vahtrasiirupit

Tarretis:
♦ 2-4 dl külmutatud jõhvikaid
♦ 3 dl punast glögi
♦ 4 lehte želatiini

Purusta piparkoogid  ja lisa sulatatud ja jahutatud või. Sega  ja mudi veel käega ühtlaseks massiks. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru piparkoogimass ühtlaselt põhjale. Pane želatiinilehed rohkesse külma vette likku (10 minutiks). Sulata paksu põhjaga kopsikus šokolaad. Jahuta veidi. Vahusta koor ja lisa segades juurde šokolaad, kohupiim ja suhkur. Tõsta želatiinilehed veest "pigista kuivaks" ja sulata kuumas vees. Lisa täidisesse samas täidist segades. (želatiini lehed võib sulatada ka mikroahjus, kui pigistad need üleliigsest veest ja paned väikse kausikesega sulama 10 sekundiks). Nüüd pane kook pooleks- või tunniks külmkappi tarduma. 
Kuumuta glögi. Sulata sama moodi želatiinilehed nagu täidise jaoks. Lisa need segades kuuma glögisse. Jahuta glögi kuniks näed et see hakkab paksuks muutuma. Nirista koogile siirupit (siirupisele põhjale jäävad marjad kinni ja ei tõuse pinnale kui kallad peale glögikatte).  Levita jäised marjad koogile ja tõsta lusikaga peale glögitarretis. Pane vähemalt 2 tunniks jahedasse tarretuma. Mida kauemaks, seda tugevam tarretis jääb. 

0 Response to "Valgešokolaadi-jõhvikakook"