hakklihapallid:
- 1 kotike Prantsuse sibulasupikuivaineid
- 1 dl riivsaia
- 1 dl vett
- 500 g hakkliha
- 2 muna
- 1 tl jahvatatud musta pipart
- praadimiseks rasvainet
Sega supi kuivainetesegu riivsaiaga. Lisa vesi, sega ühtlaseks ja lase paisuda 5 minutit. Lisa hakkliha, munad ja pipar ning sega taigen tasaseks. Vormi massist lihapallid. Prae pannil, rasvaines enam-vähem valmis ja tõsta kõrvale. Jäta rasvane pann sibula praadimiseks.
patta panemiseks:
- 5-6 porgandit (550g)
- 2 sibulat
- 4 keskmist tomatit
- 400 g konserveeritud herneid
- 500 g hakklihapalle
- 2 dl vett / puljongit
- 4 dl 10% rõõska koort
- soola, pipart
Pane ahi soojenema 200°C peale.
Koori porgandid, lõika need pooleks ja vajadusel veel pikkupidi kaheks või neljaks.Tükelda sibul ja hauta samal pannilpannil, kus praadisid lihapalle, klaasjaks. Tõsta patta hautatud sibul, tükeldatud tomatid herned, hakklihapallid ja (eelkeedetud) porgandid. Sega vesi ja koor, maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning kalla peale. Pane kaas pajale ja tõsta ahju küpsema umbes pooleks tunniks. Kui porgandid on pehmed, siis on ka pajaroog valmis. Kaunista rooga serveerides maitserohelisega.
28 märts, 2016
Väga hea roog, tuletasin sellega meelde sinu juubelit! :D
28 märts, 2016
Aitäh :) See hea roog ongi unustusse vajunud.