Kamatort

Põhi:
♦  3 muna
♦  1 dl suhkrut
♦  3 sl kamajahu
♦  1 dl purustatud pähkleid või pähklisegu (pekaani, sarapuu, parapähkel jne.)

Täidis:

♦  400 g kohupiima
♦  2 dl vahukoort
♦  4 sl kamajahu
♦  1,5 dl hapukat moosi
♦  1 dl suhkrut
♦  3 tl želatiinipulbrit või 6 želatiinilehte

Kaunistuseks:

♦  1 tahvel kamašokolaadi

Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Lisa kamajahu ja purustatud pähklid. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200°C 15 minutit.

TÄIDISE valmistamiseks pane želatiin külma vette paisuma. Vahusta koor suhkruga. Sega omavahel kohupiim, moos ja kamajahu ja lisa vahustatud koor. Sega täidist samas niristades segusse paisutatud ja sulatatud želatiin. Kalla täidis jahtunud koogipõhjale ja aja ühtlaselt laiali. Pane mõneks tunniks külmkappi tarduma. Kaunista riivitud kamašokolaadiga. 
allikas Toidutegu


0 Response to "Kamatort"