♥ Kirsi-juustukook

Retseptis on kirjas värsked kirsid. Kahjuks talvel pole värskeid kirsimajru meil  kusagilt võtta. Seega tegin koogi kirsikompotist. Parim kui kook saab tõmbuda 24h.


♦ 350 g digestive küpsiseid
♦ 100 g sulavõid

põhjale
♦ 2 dl kirsidžemmi/moosi

toorjuustutäidis:
♦ 600 g maitsestamata toorjuustu
♦ 1,5 - 2 dl suhkrut (olenevalt toorjuustu magususest)
♦ 4 muna
♦ 0,5 tl  mõrumandliessentsi
♦ 400 g kirsse või 350 g kompotikirsse

tarretis:
♦ 2 dl kirsimahla või kirsikompotivedelikku
♦ 1 dl tarretisesuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Lõika küpsetuspaberist lahtikäiva vormi (umbes ø 24cm) põhjale paber. Lõika ka servadele paberist ribad  ja "liimi" need pehme võiga kinni. Suru küpsisemass põhjale ja patsuta või rulli tasaseks. Rulliga saab hästi ühtlase ja tiheda põhja.
Pane pooleks tunniks jahedasse tahenema. Siis määri kirsimoos põhjale. Pane ahi  soojenema 150°C peale. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kohevaks. Sega ükshaaval juurde munad. Lisa mõrumandliessents. Kalla täidis põhjale ja tasanda. Küpseta umbes tund ja 10 minutit. Täidis peab olema  servadest tahke, kuid keskelt võib olla veel pehme. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks praokile ja hoia kooki veel 1 tund ahjus. Nüüd tõsta kook ahjust välja ja lase lõplikult jahtuda. Puhasta kirsid kividest, kui on värsked. Lao kirsid koogile. Kuumuta mahla/kompotivedelikku keemiseni. Lisa tarretisesuhkur ja kuumuta uuesti keemiseni (ära keeda) Tõsta pliidilt ja lase natuke jahtuda. Nüüd tõsta tarretis lusikaga marjadele. Tõsta kook veel pooleks tunniks jahedasse.
prindi retsept

2 Response to "♥ Kirsi-juustukook"

  1. Anonüümne Says:
    18 september, 2015

    pean ka siukse rulli hankima koju!

  2. LG says:
    19 september, 2015

    See rull on äärmselt mugav vormis rullimiseks. Isegi kringlitigent meeldib mul selle väiksega rullida :)