♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ ½ - 1 tl soola (sõltub juustu soolasusest)
♦ 2 dl (emmental)riivjuustu
♦ 50 g võid või margariini
♦ 200 g hapukoort
täidis:
♦ 1 väike muna
♦ 1½ dl (80g) riivitud juustu
♦ 1 dl tükeldatud sinki
♦ (½ dl peenestatud oliive)
♦ 1 spl peenestatud basiilikut, peterselli või murulauku
♦ jahvatatud musta pipart
peale:
♦ määrimiseks muna
♦ natuke riivjuustu
♦ mooni,- päevalille,- lina- või seesamiseemneid.
1. Sega omavahel kuivad ained ja peme või.
2. Lisa hapukoor ja sega vaid niipalju, et kõik ained segunevad. Pane taigen täidise valmistamise ajaks jahedasse.
3. Klopi muna kausis lahti. Lisa riivitud juust ja kuubistatud sink. Maitsesta pipraga ja peenestatud basiiliku või peterselliga.
4. Jaga taigen kaheks. Rulli üks osa ø30 cm kettaks. Kasuta rullimise kergendamiseks jahu.
5. Jaga ketas taignalõikuriga kuueks sektoriks.Tõsta täidist sektori laiema otsa keskele ja keera tainas laiemast otsast alustades rulli.
6.Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja painuta sarvekujuliseks. Tee teise taignapoolega sama.
7. Määri sarved pealt munaga ja riputa peale riivjuustu ja seemneid.
8. Küpseta 225°C ahju keskmises osas 12-15 minutit.
Lisatud 11.8.11
Täna täitsin sarved riivjuustu ja fetajuustu kuubikutega. Igasse sarve läks 4-5 kuubikut fetajuustu ja riivjuustu panin umbes. Olid ehk kuidagi "kuivad" !? Aga kui kohviga sõin , siis olid hästi maitsvad küll. Singi täidis on mahlakam, kuid juustutäidisesse võiks veel midagi lisada, et mahlasemad saaksid, kas toorjuustu või ...
Prindi retsept
0 Response to "Täidetud sarvesaiad"
Postita kommentaar