Õuna-kaneelisaiakesed

- 2,5 dl piima
- 25 g pärmi
- 1 dl suhkrut
- 2 tl kardemoni
- 3/4 tl soola
- 1 muna
- umbes 7 dl nisujahu
- 100 g võid

õunatäidis:
- 2-3 (punast) õuna
- 2 spl sidrunimahla

kaneelitäidis:
- n. 100 g võid
- 3/4 dl suhkrut
- 1 spl kaneeli

- kanamuna pealt määrimiseks
- 20 tk Ameerika muffinivorme

Soojenda piim käesoojuseks. Leota  selles pärm. Lisa suhkur, kardemon, sool ja muna. Sega läbi ja hakka tasapis lisama jahu samas taigen kogu aeg segades. Lisa lõpupoole toasoe või ja sõtku taigen kohevaks. Taigen jääb pehme. Pane sooja kohta kerkima vähemalt 20 minutiks.
Valmista ette õunad. Eemalde õunasüda ja lõika neljaks osaks. Lõika igast osast näiteks kartulikoorimisnoaga õhukesed viilud. Nirista peale sidrunimahl ja sega ettevaatlikult. Pehmenda õunaviile mikroahjus  umbes 2 minutit.
Jaga kerkinud taigen kaheks osaks. Rulli üks osa  40 x 25 cm suuruseks. Määri pool pehmest võist taignale ja puista peale pool kaneelisuhkrust. Lõika taignast, alates lühemast servast, 4 cm laiusi ribasid. (Saad 10 tk 4 x 25 cm riba). Lao õunaviilud serviti taignaribade peale ja rulli kokku.


 Tõsta saiakesed muffinivormidesse ja lao ahjuplaadile. Toimi teise osaga taignast samamoodi. Kata saiaksesed rätikuga ja lase veel kerkida 20-30 minutit. 

Määri saiakesed pealt lahtiklpoitud munaga ja küpseta 225 - kraadises ahjus 10 - 12 minutit.

allikas Ruoka

0 Response to "Õuna-kaneelisaiakesed"