taigen:
♦ 25 g presspärmi
♦ 3 dl vett
♦ 3 spl suhkrut
♦ 1 tl soola juhul kui või on mage
♦ 4 munakollast
♦ 130 g juubeli tordipulbrit
♦ 600g nisujahu
♦ 130 g toasooja võid
puistesegu:
♦ 1 dl nisujahu
♦ 2-3 spl suhkrut
♦ 0,5 tl vaniljesuhkrut
♦ 35 g külma võid
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde suhkur, sool ja munakollased. Lisa umbes 3/4 tordipulbriga segatud jahu. Sõtku umbes 5 minutit. Lisa pehme või ja ülejäänud jahu ja sõtku veel 10 minutit. Pane sooja kohta kerkima 45 minutiks ehk kuni taigent on topelt. Sõtku taigen veel korra läbi ja jaga kaheks võrdseks osaks. Põimi nendest kaks saia. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Jäta veel räti alla kerkima umbes 20 minutiks.
Puistesegu jaoks mõõda kaussi kõik segu ained ja nüpi ühtlaseks puruks. Määri kerkinud saiad pealt munavalgega ja kata puisteseguga.
Küpseta eelsoojendatud 180 kraadises ahjus 25-30 minuti. (Kui kasutad sisetemperatuurimõõtjat siis see peab näitama valmis saia puhul 94°C siis ei ole sai seest enam toores)
0 Response to "♥ Juubelisai"
Postita kommentaar