♥ Mustasõstra-valgešokolaadi-toorjuustutort

põhi:
♦ 2 muna
♦ 1½ dl suhkrut
♦ 100 g võid / margariini
♦ 1½ dl nisujahu 
♦ ½ dl kakaopulbrit
♦ 1½ tl küpsetuspulbrit

mustasõstramoussee:
3 želatiinilehte
1 dl rõõska koort (35%)
100 g maitsestamata jogurtit 
100 g maitsestamata toorjuustu
100 g valget (küpsetus)šokolaadi
200 g (külmutatud)musti sõstraid 
½ dl suhkrut 
2 tl vett 

valgešokolaadimoussee:
1 želatiinileht 
1 dl rõõska koort (35%)
100 g maitsestamata jogurtit 
100 g maitsestamatat toorjuustu 
100 g valget (küpsetus)šokolaadi
2 tl sidrunimahla 

VAHUSTA munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ja sulata või.  Lisa jahud ja natuke jahutatud sulavõi vaheldumisi segades tainasse.
LÕIKA küpsetuspaberist lahtikäiva vormi, ø 24cm, põjale sobiv ketas.  Kalla tainas vormi ja küpseta 200° C  umbes 15 minutit. Põhi võib jääda vähekene niiske. Jahuta ja lõika pooleks.
PANE kõik želatiinilehed (4tk) külma vette likku. Vahusta mõlema moussee jaoks mõldud  koor (2 dl) tugevaks vahuks ja jaga võrdselt kahte kaussi. Kui kasutad külmutatud musti sõstraid, siis võta need varem sulama. Püreesta mustsõstrad.
MUSTASÕSTRAmoussee jaoks sega kokku marjapüree, suhkur, vahukoor, jogurt ja toorjuust. Sulata valge šokolaad. Jahuta hetke ja sega täidisesse. Kuumuta vesi mikros ja sega sinna 3 nõrutatud želatiinilehte. Lisa sulanud želatiin ettevaatlikult segades mousseesse. Tõsta kauss külmkappi ootama.
VALGEŠOKOLAADImoussee jaoks sega kokku vahukoor, jogurt ja toorjuust. Lisa hulka sulatatud ja natuke jahutatud valgešokolaad. Kuumuta sidrunimahl mikros ja sulata sinna veest pigistatud želatiinileht. Nirista želatiin ettevaatlikult, segades täidisesse. 
VOODERDA rõngasvormi servad küpsetuspaberiribadega.  Tõsta üks põhi vormi. Kalla peale mustasõstramoussee ja aja laiali. Tõsta peale teine põhjapool ja kalla peale valgešokolaadimoussee ja aja laiali. Tõsta külmkappi ja lase tarduda öö läbi või vähemalt 4 tundi. Kaunista. 
allikas Pirkka

0 Response to "♥ Mustasõstra-valgešokolaadi-toorjuustutort "